Möt en av våra fantastiska kunder Chimi Eyewear och VD samt grundare Daniel Djurdjevic. Daniel och barndomsvännen Charlie Lindström startade Chimi Eyewear 2015. Solglasögonföretaget har haft en imponerande tillväxt och är på god väg att bli Sveriges nästa stora globala succé. Inte så konstigt att man vill bära samma glasögon som Beyoncé, Zlatan och Billie Eilish.

Din största prestation i yrkeslivet?

Att ta Chimi från 0 till 100Mkr på 5 år. Vi har gjort många misstag på vägen och är oerhört stolta över resan vi gjort som team.

Ditt största yrkesmässiga misstag?

Mitt största yrkesmässiga misstag måste vara att vi på Chimi underskattat komplexiteten av global ehandel. Det är svårt men otroligt viktigt att hitta agila, skalbara lösningar som passar på en global marknad. Dessutom är marknader olika och det gäller att anpassa sin kommunikation. Vi har varit naiva inför utmaningarna men har lärt oss mycket under tidensgång. Det som gjort att vi ändå nått hit är att vi tillsammans med Uniqruit och employer branding byggt ett stabilt och kompetent team.

Varför ska man börja arbeta hos Chimi?

Vi ligger långt fram gällande e-handel och marketing. Vi går utanför boxen och pushar oss till det outforskade varje dag. Samtidigt har vi, enligt mig, världens bästa creative team som ständigt får beröm från tongivande namn inom fashion. Roligast är nog att få vara en del av en otrolig resa som precis bara har börjat. Om man gillar utmaningar, att jobba hårt och självständigt vill utveckla och utvecklas så är Chimi en klockren arbetsplats.

Hur har ditt samarbete med Uniqruit fungerat?

Uniqruit har varit och är en viktig partner för Chimis tillväxtresa. Vi har bl.a. rekryterat vår CFO, Head of E-commerce och Operation Lead med Uniqruit. Därtill får vi viktig löpande strategisk rådgivning i vår fortsatta tillväxt och behov av kompetens. Kort sammanfattat: Mycket bra.

Daniel rekommenderar:

Professionellt: Att tidigt i karriären sätta en tydlig hierarki i sitt jobb och uttrycka den till sin omgivning. Det är viktigt med respekt för nära och kära och för att kunna nå sina mål.

Personligt: Åk till Belgrad, Europas trevligaste stad!

Allmänt: Självdistans är viktigt. Det är livsfarligt att vara utan, både för att man då saknar perspektiv på sina brister och styrkor och för att lite självdistans gör en mindre stel och mer skön.


Nu kommer det hända spännande saker på Uniqruits LinkedIn, vill du ta del av artiklar, forskning, framgångssagor och intervjuer med våra kunder? Gå in och följ oss på LinkedIn!